Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nora Van de Poel, Renée Schurgers en Sari Moons uitmuntende 'Laureaten Junior Journalist Neteland' van Davidsfonds

Junior Journalist Neteland - Davidsfonds

Drie Davidsfonds-afdelingen uit Neteland: DF-Herentals-centrum, DF-Noorderwijk/Morkhoven en DF-Vorselaar maakten vanmiddag in de Kunstencampus de uitmuntende  laureaten van hun Junior Journalist Neteland wedstrijd bekend. 

"Hoogstaande resultaten die zeker verbluffend gaan scoren op de landelijke competitie van de Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds-Nationaal", klinkt het bij de jury.

Renée Schurgers, Nora Van de Poel en Sari Moons werden uitgekozen om naar deze finaleronde van Junior Journalist 2024 te gaan. Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel voor het 5e en 6e jaar basisonderwijs en 1e t/m 6e jaar secundair onderwijs.

Ze schreven allen een puik verhaal over ‘Oost, West, thuis best’.

"Er zijn nog wél schrijftalenten onder onze jongeren", zei coördinator van de Junior Journalist-wedstrijd, Jef Haest, bestuurslid van Davidsfonds-Herentals. Vic Moeyersoons van DF-Vorselaar beschreef zijn passie voor taal; hij herkende die bij de bekroonde jongeren maar ook bij vele andere deelnemers. 

Van de deelnemende scholen in Neteland (Vorselaar, Grobbendonk, Herentals, Olen en Herenthout) werden 10 laureaten gekozen door een jury. Hierbij was ook een laureaat van iemand die het Nederlands niet als thuistaal heeft. Deze laureaten gaan een workshop voor jong schrijftalent krijgen in de Herentalse academie voor muziek, woord en dans.

De bekroonde leerlingen : Renée Schurgers, Mit Budts en Mare Van Dyck (Windekind, Vorselaar), Jelle Jacobs (Knipoog, Vorselaar), Sari Moons (Wijngaard, Herentals), Laura Coekaerts en Lena Bertels (Klavertje, Noorderwijk) en Nora Van de Poel (Luchtballon, Herenthout (afwezig). 

Er was nog een identieke tiende prijs voor het beste werk van een leerling die niet het Nederlands als thuistaal heeft: die ging naar Mohammad Eskerhanov (Windekind, Vorselaar.).

Twee schepenen voor cultuur Jan Michielsen van Herentals, en Kobe Vercauteren van Vorselaar mochten de boekenbons uitreiken (sponsor Trend Vastgoed).
 
De Davidsfonds-afdelingen en de Academie voor Muziek, Woord en Dans boden de 10 journalisten in spe evenwel nog een extra prijs aan: drie speciale workshops om die jongeren de kans te geven hun schrijftalenten verder te ontwikkelen. Het is de eerste keer dat dit gebeurt.   

Tachtig papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, broers, zusjes, woonden de prijsuitreiking bij.

Foto's Adrie de Kok /NNieuws.
 
Junior Journalist Neteland - Davidsfonds

Deel dit artikel